Praksisnær PPR
Der har længe været tale om, at PPR skal arbejde mere praksisnært for bedre at kunne understøtte og gøre en forskel i arbejdet med de mange børn og unge, der mistrives, diagnosticeres og er uden for fællesskaberne. Men hvad ligger der i begrebet ”praksisnær PPR”, hvordan ser det praksisnære PPR-arbejde ud, og hvad skal der til for at lykkes med det?
Denne antologi søger at besvare disse spørgsmål ud fra forskellige fagpersoners stemmer og erfaringer. Antologien identificerer fund på tværs af kapitlerne og fremsætter nogle bud på, hvad det praksisnære
PPR-arbejde konkret retter sig mod, hvad der er virksomt i dette arbejde, og hvilke betingelser der skal være til stede for at kunne arbejde praksisnært.
Målet med bogen er at give inspiration og lyst til at videreudvikle og styrke fælles viden, sprog og praksis på det enkelte PPR-kontor, i forvaltninger og i den bredere debat om det praksisnære PPR-arbejde.
Antologien henvender sig til alle faggrupper og professionelle i og uden for PPR, som er optaget af PPR’s rolle i at bidrage til at skabe bedre rammer for børn og unge. Bogens forfattere har alle fra hver sin position arbejdet med det praksisnære PPR-felt:
Christian Handberg Clift, Gry Dalsgaard, Rikke Ebert, Jakob Freil, Olav David Gang, Janne Hedegaard Hansen, Charlotte Riis Jensen, Sarah Kirkegaard Jensen, Anna Crawford Kromann (red.), Mette Molbæk, Helle Mølgaard, Tine Mølgaard, Mette Rasmussen, Klara Scheuer, Anne Schwartz, Anne Sofie Møller Sparre, Signe Stripp, Thomas Szulevicz, Lene Tanggaard og Katrine Tranum Thomsen (red.).
Som tidligere PPR-psykolog er jeg glad for, at bogen er kommet - og jeg synes den er god. Man skal læse den som et afsæt til en diskussion om, hvad praksisnærhed kan være, og hvad Per kan blive. Bogen er således relevant for alle, der arbejder i PPR eller har samarbejdsrelationer til PPR. Og den har været selvskrevet på psykologuddannelsens pensumliste, så de kommende psykologer kan se, hvor man potentielt kan udrette i en velfungerende og praksisnær PPR.
Midt i en brydningstid: Ny bog giver bud på praksisnær PPR
I de senere år er begrebet praksisnær PPR dukket op som svaret på nogle af de udfordringer, PPR står i sammen med lærere og pædagoger. En antologi sætter nu ord på, hvad det vil sige at arbejde praksisnært med fagprofessionelle i skoler og dagtilbud.
Kombiner almen- og specialundervisningen og skab et et inkluderende læringsmiljø med deltagelsesmuligheder for alle. Lær at arbejde med UDL, Nest og psykologisk tryghed.