Serien Hjernevenner består af syv små bøger om hjernens spilleregler, som er skrevet, så de kan forstås og bruges fra cirka 10 år og opefter. Bogserien er skrevet af Anette Prehn og forklarer blandt andet, hvordan kan det være, at det nogle gange er svært at lære nye ting. Hvorfor man ofte bliver nervøs inden et oplæg i skolen. Hvad der sker, når sengetiden skrider. Hvordan man får mere overskud i sin hverdag. Hvorfor det kan være sundt at se verden fra forskellige perspektiver. Og ikke mindst hvordan kan hjernen trænes op til at tænke kreativt og ud af boksen.
Anette Prehn er sociolog og en af Danmarks mest anerkendte formidlere af forskning i øjenhøjde med børn og unge. Udover serien "Hjernevenner", står hun blandt andet også bag serien "Menneskekender". Se mere på www.hjernesmart.dk, hvor du også finder refleksionsspørgsmål til bogen. eller følg Anette Prehn og #hjernesmart på Instagram eller Facebook.
De syv minibøger i serien fås som enkelttitler i sæt af 10+ her:
- Stierne i hjernen
- Bliv ven med hjernens amygdala
- Gør hjernen til en medspiller
- Sov dig til en bedre hjerne
- Giv hjernen plads til udvikling
- Tag nye billeder med hjernen
- Din kreative hjerne
Du kan også finde de syv minibøger i den samlede udgave af Hjernevenner.
“Det er en kunst at formidle så meget i et så tilgængeligt og forståeligt sprog om et så kompliceret emne. Det er lykkedes til fulde.”
“Sjældent har man set så gode fagbøger til børn, især ikke om hjernens funktioner.”
Jeg er begejstret for Anette Prehns små, skønne bøger om hjernens finurligheder og muligheder. Som familievejleder gennem 33 år har jeg bemærket, hvordan familielivet i den grad har taget til i udfordringer for både børn og voksne. Der hviler et øget pres og større forventninger på næsten alle fronter. For at kunne hjælpe familier bedst muligt samler jeg på materialer, der har en enkel, ligetil og letforståelig tilgang til ellers ret svære emner. En tilgang, som ikke komplicerer, men klargør. Anette Prehns bøger i Hjernevenner-serien er fantastisk gode oplæg til læsning eller samtale med børn og unge for at hjælpe hjernens ”vildspor” på ret kurs igen
Både gastronomi og forskning kan blive lovligt elitært og frakoblet almindelige menneskers liv. Men begge dele bør tilhøre folket, og det kræver en relevant, passioneret og jordnær formidling. Med Hjernevenner skrevet til børn og unge tager Anette Prehn denne vigtige opgave på sig.
De bøger ville jeg godt have læst tidligere. (...) Da jeg fik de syv små bøger, læste jeg faktisk den sidste først, fordi den handler om kreativitet, og det lød spændende. Jeg læste den sammen med min lillebror Svend, som er otte år, og vi afprøvede nogle af bogens ideer. Man skal for eksempel finde nogle ting og så kombinere dem på nye, kreative måder.
I stedet for kun at snakke om det, som der står i bogen, tegnede vi det også. Det var sjovt, og det virkede. Man tænkte slet ikke over, at man faktisk både var kreativ og lærte noget. (...) Jeg har fået en masse at vide om, hvordan hjernen reagerer, og hvad jeg kan gøre for at blive bedre til at forstå det og til at øve mig i at bruge den rigtigt.
Anette Prehn er sociolog, prisvindende formidler og forfatter til en række bøger om hjernens spilleregler. Blandt andet har hun skrevet de populære Hjernesmart-bøger. Hun mestrer den særlige kunst at forklare svær viden på en enkel og jordnær måde, så den let kan forstås, huskes og gøre gavn i menneskers hverdag. Se mere på www.hjernesmart.dk